ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΚΕΝΤΗΜΑ

Κεντήματα με βαμβακερές  κλωστές για κέντημα                Κέντημα με μεταξωτή κλωστή για κέντημα                Κέντημα επιτραπέζιο με κλωστές για κέντημα

Μία από τις παλαιότερες γυναικείες τέχνες είναι το κέντημα. Το να ξέρει μια γυναίκα να κεντάει αποτελούσε προσόν για να βρει ένα καλό άντρα. Με όπλο τις βελόνες κεντήματος και κλωστές για κέντημα δημιουργούσαν έργα τέχνης. Από μικρά καδράκια έως και ολόκληρους κεντητούς πίνακες.

Δεν έχουν περάσει πολλές γενιές που οι γιαγιάδες καθόντουσαν με τις ώρες και κεντούσαν για την προίκα των κοριτσιών. Με ένα στρόγγυλο τελάρο, μια βελόνα, ένα κομμάτι ύφασμα και κλωστές για κέντημα, κεντούσαν σε ρούχα, στρωσίδια και πολλά πολλά ακόμα αντικείμενα.

Με την πάροδο του χρόνου το κέντημα στο χέρι αντικαταστάθηκε από τις μηχανές κεντήματος. Οι κλωστές για το κέντημα ενσωματώνονται στη μηχανή και η γυναίκα οδηγεί τη μηχανική βελόνα πάνω στο ύφασμα. Το έργο ολοκληρώνεται πολύ πιο γρήγορα και αποκτά μια ελαφρώς βιομηχανοποιημένη όψη. 

Καμιά μηχανή όμως δε μπορεί να αντικαταστήσει την τέχνη του κεντήματος στο χέρι. Αν και μπορεί να θεωρηθεί μια ξεπερασμένη από το χρόνο τέχνη, η ενασχόληση με αυτή ανοίγει νέους δημιουργικούς δρόμους σε όσους ασχολούνται. Οι κλωστές για κέντημα έχουν αντικατασταθεί από τα σύγχρονα νήματα για πλέξιμο και τα βελονάκια από τις βελόνες πλεξίματος. Κέντημα και πλέξιμο έχουν γίνει δύο τέχνες που πορεύονται παράλληλα στο χρόνο.

Μπορεί το κέντημα να μην είναι πια στη μόδα, όμως αποτελεί τον πρόγονο των περισσότερων χειροτεχνιών. Το κέντημα χρησιμοποιείται σήμερα κυρίως στην περιμετρική διακόσμηση ρούχων και αντικειμένων. Και ας μη ξεχνάμε ότι χωρίς βελόνα και κλωστές δε ράβεται τίποτα.

Στο HobbyLobby αγαπάμε το κέντημα και θέλουμε να κάνουμε και εσάς να το αγαπήσετε. Να καταπιαστείτε με τις χρωματιστές κλωστές για κέντημα, τις βελόνες και τα υπόλοιπα απαραίτητα εργαλεία, να σας βοηθήσουμε να αποκτήσετε τις σωστές βάσεις για να δημιουργήσετε τις δικές σας εντυπωσιακές χειροτεχνίες.

Ανθεκτικές κλωστές κεντημάτων               Πολύχρωμες κλωστές κεντήματος               Παιδικό κέντημα με κλωστές

ΥΛΙΚΑ | ΚΛΩΣΤΕΣ ΓΙΑ ΚΕΝΤΗΜΑ | ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΚΕΝΤΗΜΑΤΟΣ

Η σύγχρονη τεχνολογία έχει διευρύνει τη λίστα με τα εργαλεία και τα υλικά που χρησιμοποιούνται στο κέντημα. Για κάθε τεχνική κεντήματος υπάρχουν και τα αντίστοιχα υλικά και εργαλεία. Μία λίστα με τα βασικά αποτελείται από τα παρακάτω.

  1. Βελόνες κεντήματος: Ανάλογα με το ύφασμα και την κλωστή για κέντημα που επιλέγουμε, χρησιμοποιούμε και την αντίστοιχη βελόνα που διαπερνά εύκολα το ύφασμα και περνάει η κλωστή από την οπή της.
  2. Κλωστές για κέντημα: Υπάρχει πολύ μεγάλη ποικιλία από κλωστές κεντήματος στην αγορά. Στο HobbyLobby θα βρείτε αυτή που χρειάζεστε και στην επιθυμητή απόχρωση. Οι πιο γνωστές κλωστές κεντήματος είναι το στριμμένο βαμβακερό νήμα, το κοτόν περλέ η μαλακή κλωστή κεντήματος. Η ποιότητα της παίζει σημαντικό ρόλο και στα καταστήματα μας σας την εγγυόμαστε.
  3. Ύφασμα: Αποτελεί μια επιλογή που καθορίζεται από το είδος του κεντήματος που θα ακολουθήσουμε και τη χρήση για την οποία προορίζεται το κεντητό μας. Και δω υπάρχει μια πολύ μεγάλη ποικιλία, όπως βαμβακερά και λινά υφάσματα, καμβάδες και άλλα εξειδικευμένα υφάσματα. Στα καταστήματα μας θα βρείτε όποιο ύφασμα χρειάζεστε.

Τα βασικά αυτά υλικά για κέντημα, πλαισιώνονται και από τα παρακάτω εργαλεία - αξεσουάρ:

  • Ψαλίδια για το ύφασμα και για τις κλωστές κεντήματος.
  • Καρφίτσες
  • Πατρόν και υλικά σχεδίασης
  • Τελάρο
  • Μεζούρα
  • Κερί μέλισσας (για ειδικές τεχνικές κεντήματος).

Το HobbyLobby είναι ένας κόσμος που αγαπάει το κέντημα και το πλέξιμο. Σε όλα τα καταστήματα μας δημιουργούμε χώρους όπου μπορείτε να έρθετε και να μάθετε να πλέκετε και να κεντάτε. Και όσο για τα αναλώσιμα υλικά και τα εργαλεία δεν θα πρέπει να ανησυχείτε. Θα βρείτε ότι χρειάζεστε από κλωστές για κέντημα, μαλλιά και νήματα για πλέξιμο και αξεσουάρ. Όλα υψηλής ποιότητας και σε προσιτές τιμές για να ξεκινήσετε να δημιουργείτε. 


QR code

Menu

Top
Σύγκριση 0