ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΜΕ 2 ΒΕΛΟΝΕΣ ΚΑΙ ΝΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΛΕΞΙΜΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΛΕΚΤΑ

Ακρυλικά μαλλιά για πλέξιμο    Σύμμεικτα μαλλιά για πλέξιμο   Νήματα για πλέξιμο βαμβακερά   Νήματα πολυεστερικά για πλέξιμο

Πολλοί από εμάς ίσως σκεφτόμαστε το πλέξιμο ως μια ασχολία ταυτισμένη με τις γιαγιάδες μας κι έχουμε στο μυαλό μας τεράστια πουλόβερ με σχέδια και χοντροκομμένες ζακέτες. Όμως από τότε, έχουν αλλάξει πολλά. Οι βελόνες για πλέξιμο, τα νήματα για πλέξιμο, τα αξεσουάρ και φυσικά τα πατρόν. Όλα έχουν βελτιωθεί και προσφέρουν μια μεγάλη ποικιλία ώστε ο καθένας να μπορεί να διαλέξει αυτό που του ταιριάζει και του αρέσει.

Σήμερα πλέον, το πλεκτό μπορεί να είναι και πάλι μοντέρνο. Ένα μόνο μένει ίδιο, και όσοι πλέκουν το γνωρίζουν: η μανία που προκαλεί το πλέξιμο! Γιατί όμως να ασχοληθεί κάποιος με το πλέξιμο; Αρκετοί (που ίσως δεν έχουν δοκιμάσει να πλέξουν) αναρωτιούνται γιατί να ασχοληθεί και να παιδευτεί κανείς τόσο για να φτιάξει κάτι που μπορεί να το βρει κι έτοιμο. Η απάντηση είναι απλή: από κουβάρια με μαλλιά για πλέξιμο γεννιούνται αστείρευτες δημιουργικές πιθανότητες. Τα μόνα που χρειάζονταιι είναι νήματα για πλέξιμο, βελόνες για πλέξιμο και φυσικά φαντασία! Άλλος ένας σημαντικός λόγος να ασχοληθεί κανείς με το πλέξιμο είναι η αίσθηση χαλάρωσης κι ηρεμίας που σου προσφέρει. Το να φαντάζεσαι και να δημιουργείς καινούρια σχέδια είναι μια υγιής πρόκληση για το μυαλό.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΠΛΕΞΙΜΟ

Μία έρευνα του Ινστιτούτου της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ απέδειξε ότι το πλέξιμο επιδρά στον οργανισμό μας σαν ένα από τα καλύτερα αγχολυτικά. Η έρευνα έδειξε ακόμη ότι το πλέξιμο μειώνει τους παλμούς της καρδιάς κατά 11 το λεπτό, με αποτέλεσμα την μείωση της πίεσης. Ακόμη διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που πλέκουν δείχνουν πιο ευτυχισµένοι. Οι επαναλαµβανόµενες κινήσεις που απαιτούνται για να δουλευτούν τα νήματα επιδρούν χαλαρωτικά τόσο στο µυαλό όσο και στο σώµα. Γι αυτό το λόγο πολλές γυναίκες (και όχι μόνο) έβγαλαν τις βελόνες πλεξίματος της γιαγιάς από το μπαούλο ή προμηθεύτηκαν καινούργιες. Ένας μεγάλος αριθμός από τους αστέρες του Χόλυγουντ, γυναίκες και άνδρες, ομολόγησαν ότι στα διαλείμματα των γυρισμάτων πλέκουν για να χαλαρώσουν. Γιατί να μη δοκιμάσετε κι εσείς; Όχι μόνο θα χαλαρώσετε αλλά θα χαρείτε και τα όμορφα πλεκτά που θα δημιουργήσετε. Είναι ευχάριστο να μπορείς να φτιάξεις κάτι που μετά θα το φοράς και θα καμαρώνεις γι' αυτό, που φτιάχνεις πράγματα που είναι χρηστικά.

Μπορείς επίσης να κάνεις δώρο υπέροχα πλεκτά, χειροποίητα και φτιαγμένα με πολύ αγάπη για αυτούς που αγαπάς. Ένας όμορφος τρόπος να τους δείξεις την φροντίδα σου γι’αυτούς χωρίς κιόλας να ξοδέψεις μια περιουσία αφού τα νήματα και οι βελόνες για πλέξιμο κυμαίνονται σε πολλές διαφορετικές τιμές. Τέλος, ακόμη χαρακτηριστικό που κάνει αυτό το χόμπι ξεχωριστό είναι η μοναδικότητα των δημιουργημάτων. Σίγουρα υπάρχουν άπειρες πλεκτικές μηχανές που προσφέρουν μαζική παραγωγή και μπορούν αναπαράγουν τυποποιημένα σχέδια. Αυτό όμως είναι η αξία των χειροποίητων αφού το καθένα τους είναι μοναδικό και κάποια από τα σχέδια που γίνονται στο χέρι δεν μπορούν να γίνουν από τις πλεκτικές μηχανές.

.

ΜΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΝΗΜΑΤΑ ΠΛΕΞΙΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ HOBBY LOBBY

Κόκκινο μαλλί για πλέξιμο      Γαλάζιο νήμα πλεξίματος      Μοβ μαλλί πλεξίματος      Μπλε νήμα για πλέξιμο

Στα καταστήματα HobbyLobby θα βρείτε νήματα πλεξίματος των πιο αξιόπιστων κατασκευαστών στον κόσμο:

  • Νήματα για πλέξιμο της Anchor,
  • νήματα για πλέξιμο της Smc,
  • νήματα για πλέξιμο της Silke,
  • νήματα πλεξίματος της Rowan,
  • νήματα πλεξίματος της Coats.

Όποιο υλικό πλεξίματος και αν επιθυμείτε θα το βρείτε στους χώρους μας. Ανάλογα με το είδος του πλεκτού που θέλετε να δημιουργήσετε και για την εποχή που θα φορεθεί, μπορείτε να επιλέξετε μέσα από μια μεγάλη γκάμα από νήματα:

  1. Ακρυλικά νήματα για πλέξιμο,
  2. βαμβακερά νήματα γα πλέξιμο,
  3. πολυεστερικά νήματα για πλέξιμο,
  4. σύμμεικτα νήματα πλεξίματος και
  5. νήματα πλεξίματος από φυσικό μετάξι.

Για όλα τα νήματα θα βρείτε και τις αντίστοιχες βελόνες για πλέξιμο, όπως και κάθε χρήσιμο αξεσουάρ για να γίνει το πλεκτό σας μια μοναδική χειροποίητη δημιουργία.


QR code

Menu

Top
Σύγκριση 0