Μακραμέ

Μακραμέ

Το μακραμέ αποτελεί μια αραβική διακοσμητική τεχνική πλεξίματος που τη συναντάμε πρώτη φορά στα μέσα του 13ου αιώνα. Με όπλο τη φαντασία, τα χέρια σας και δέκα διαφορετικούς κόμπους, μπορείτε να πλέξετε απίστευτα κοσμήματα και αξεσουάρ. Το μόνο που θα χρειαστείτε για να ξεκινήσετε είναι μερικά μαθήματα μακραμέ και τα απαραίτητα υλικά.

Η λέξη «μακραμέ» προέρχεται από την αραβική λέξη «migramah» που σημαίνει διακοσμητικό κρόσσι. Από τον αραβικό κόσμο μεταφέρθηκε στην Ισπανία και κατόπιν σε ολόκληρη την Ευρώπη. Τα πρώτα μαθήματα μακραμέ γινόντουσαν στα καράβια μεταξύ των ναυτικών, οι οποίοι και δημιουργούσαν μικρά πλεκτά αξεσουάρ, τα οποία και αντάλλασσαν στα λιμάνια με άλλα αγαθά.

Στη βικτωριανή εποχή παραδίδονταν οργανωμένα σεμινάρια και μαθήματα μακραμέ σε νεαρές γυναίκες και στα μοναστήρια. Κατόπιν για αιώνες, ατόνισε το ενδιαφέρον για την τεχνική πλεξίματος μακραμέ. Επανήλθε στο προσκήνιο τη δεκαετία του ’60 στην Αμερική και από τότε το πλέξιμο με μακραμέ αποτελεί έως και σήμερα μια ιδιαίτερη και φινετσάτη τεχνική πλεξίματος.

Σήμερα στην τεχνική μακραμέ χρησιμοποιούνται πολλά διαφορετικά υλικά, κηρομένες κλωστές, πολυεστερικές κλωστές και τα παραδοσιακά βαμβακερά νήματα δίνουν το καλύτερο αποτέλεσμα.

Ελάτε στα καταστήματα Hobby Lobby για υλικά μακραμέ και δημιουργήστε μοναδικά κοσμήματα και αξεσουάρ όπως:

Βραχιόλια, Κολιέ, Σκουλαρίκια, Τσάντες, Κουρτίνες, Διακοσμητικά σπιτιού κ.α

Η τεχνική μακραμέ αποτελέιται απο 10 διαφορετικούς κόμπους μπορείτε να πλέξετε ότι χωράει η φαντασία σας. Η αισθητική του μακραμέ ταιριάζει με κάθε στυλ. Δώστε και σεις μία διαφορετική νότα και δώστε το προσωπικό σας στυλ στις δημιουργίες σας! Τα Hobby Lobby θα φροντίσουν να αποκτήσετε τα απαραίτητα υλικά μακραμέ!

Μοίρασε το στα Social Media

Scroll to Top
Ταμείο
  • No products in the cart.