Οι ευεργετικές ιδιότητες του πλεξίματος

Οι ευεργετικές ιδιότητες του πλεξίματος

Η έρευνα που δημοσιεύθηκε από το Knit for Peace αποκάλυψε πως το πλέξιμο μπορεί να μειώσει το άγχος, την κατάθλιψη ακόμα και να καθυστερήσει την εμφάνιση της άνοιας!

Τα συμπεράσματα είναι αποτέλεσμα εκτεταμένης έρευνας σε προηγούμενες μελέτες αλλά και σε νέα μελέτη που διεξήγαγε το Knit for Peace σε ένα δίκτυο από 15.000 άτομα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η ομάδα αποφάσισε να ερευνήσει το ζήτημα μετά από πολυάριθμες αναφορές ότι το πλέξιμο μπορεί να έχει ευεργετικά αποτελέσματα στις ζωές των ανθρώπων και τελικά φαίνεται ότι το πλέξιμο μπορεί να είναι ένας παράγοντας χαλάρωσης με πολλά οφέλη για την υγεία.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι οι άνθρωποι που ασχολούνται με το πλέξιμο είχαν καλύτερη ψυχική υγεία αφού κατάφεραν να αντιμετωπίσουν την κατάθλιψη με πιο αποτελεσματικό τρόπο, ακόμα και να διαχειριστούν καλύτερα την ψυχολογική πίεση από χρόνιους πόνους.

το πλέξιμο μπορεί να μειώσει το άγχος, την κατάθλιψη ακόμα και να καθυστερήσει την εμφάνιση άνοιας!

Μια μελέτη του που έγινε το 2007 από την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ διαπίστωσε ότι το πλέξιμο είχε ως αποτέλεσμα να μειωθεί ο μέσος καρδιακός παλμός κατά 11 χτύπους το λεπτό.

Σύμφωνα με τη μελέτη, κατά τις επαναλαμβανόμενες κινήσεις του πλεξίματος, εκκρίνεται η χαλαρωτική ουσία σεροτονίνη που έχει την ιδιότητα να ανεβάζει τη διάθεση και να μειώνει τον πόνο που νιώθουμε. Εκτός από αυτό, το πλέξιμο μπορεί να απομακρύνει την προσοχή μας από τον πόνο ή προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζουμε.

Μια άλλη μελέτη της κλινικής Μάγιο το 2011 σε μια ομάδα ηλικιωμένων έδειξε ότι είχαν «μειωμένη πιθανότητα ανάπτυξης ήπιας γνωστικής δυσλειτουργίας και απώλειας μνήμης».

Ένα ακόμη ευεργέτημα του πλεξίματος είναι η καταπολέμηση της μοναξιάς που συνήθως συνδέεται με τα ηλικιωμένα άτομα, μια μάστιγα που επηρεάζει 1.2 εκατομμύρια ηλικιωμένους στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το πλέξιμο μπορεί να είναι μια κοινωνική δραστηριότητα όπου άτομα συναντιούνται, ανταλλάσσουν ιδέες, παρουσιάζουν τα πλεκτά τους ή και διδάσκουν ο ένας τον άλλο. Είναι μια δραστηριότητα που μπορεί να συνεχιστεί ακόμα και όταν οι δυνάμεις αρχίζουν να εγκαταλείπουν κάποιον.

Κατά γενική ομολογία των ατόμων που ασχολούνται με το χόμπι του πλεξίματος, κατάφεραν να μειώσουν τα επίπεδα του άγχους, της κατάθλιψης και να ελέγξουν τον χρόνιο πόνο.

Είναι ένα χόμπι που μπορεί να βοηθήσει όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτου ηλικίας και φίλου και με μικρό κόστος.

Στο eshop Hobbylobby.gr και στα καταστήματά μας μπορείτε να βρείτε μια μεγάλη ποικιλία από είδη ραπτικής και πλεξίματος, αλλά και να αποκτήσετε καλούς φίλους καθώς συνεργάζεστε μαζί τους στα δωρεάν μαθήματα πλεξίματος που προσφέρουμε.

Βρείτε ένα από τα καταστήματά μας που προσφέρουμε δωρεάν μαθήματα και ενημερωθείτε για τις ώρες που είναι διαθέσιμα.

Πηγή: independent.co.uk

Μοίρασε το στα Social Media

Scroll to Top
Ταμείο
  • No products in the cart.